Gündem

Malatya’nın Beton Santrali üretime başlıyor

MALATYA (İGFA) – Yaklaşık 40 dönümlük araziye inşa edilen, 14 tane iş makinesine ve beton pompasına sahip olan MESTON beton santralinin maliyeti yaklaşık 1 milyar TL. Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik şirketine ait beton santralinin yanı sıra MESTON’a ait beton santrali ile inşaat sektöründe yükselen beton fiyatlarının aşağı çekilmesi bekleniyor.

MESTON Genel Müdürü Fahri Ulubaba, beton santrali kurulması için 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan talimat aldıklarını ifade ederek, “O günkü şartlarda sözleşmemizi tüm firmalarla yaptık. Yaklaşık 200 milyon lira peşin parayla bu tesisi kurduk. 40 dönümlük bir arazi üzerine kuruldu. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu hatta Akdeniz Bölgesi de dâhilbu kadar büyük bir tesis yoktur. Şu an 14 tane aracımız var. Beton pompamız da geldi. Üretime hazırız. Halkımıza, Büyükşehir Belediyemize ve tüm Malatya’ya hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Deneme üretimlerinin ardından kısa süre içerisinde faaliyete geçecek olan MESTON beton santralinin piyasada beton fiyatlarını düzenleyeceğini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydederek, “Şehrimizin Batısında, MESTON’un yapmış olduğu yaklaşık 40 dönümlük yerde MESTON kendi araç bakım kademeleri ve idari binaların planlamalarını yaptı. Mevcut beton santralleriyle ilgili araç-gereç temini gerçekleştirildi. Araçlarımız, beton pompalarımız burada. Bölgenin çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 10 gün gibi kısa bir zaman içerisinde beton santralimiz faaliyet sağlayacak” diye konuştu.

Taş ocağı ile birlikte beton santralinin, binaların ve iş makinalarının yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olduğunu söyleyen Başkan Gürkan, maliyetlerin Malatya Büyükşehir Belediyesinin ne kadar güçlü olduğunun göstergesi olduğunu belirtti.

TÜM PİYASAYI ETKİLEYECEK

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlatılan hem Esenlik hem de MESTON şirketi tarafından yapılan beton santralleri ilimiz için önemli. Rekabeti artırmak açısından da önemli. Ancak en önemlisi piyasa düzenleyici regülatör görevi görmesi hepsinden önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi, minimum seviyede fiyatları tutma talimatı ve isteği inşallah önümüzdeki günlerde tüm piyasayı etkileyecektir.Onun için de bu 2 santrali, maliyeti ne olursa olsun değerli buluyoruz. İlimiz için değerli buluyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere şirketlerin Genel Müdürlerine, çalışanlarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Belediyenin rutin işleri dışında piyasadaki haksızlığı gidermek adına yapılan bir girişim olarak görüyor ve öyle değerlendiriyoruz. Sonuçlarını da inşallah tüm Malatyalı hemşehrilerim kısa zamanda görürler” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu